2022-06 L&B Groep storytelling bedrijfsvideo

2022-06 L&B Groep storytelling bedrijfsvideo

Voor L&B Groep maakte we een storytelling brandmovie waarin de klant “Tomasu” centraal staat

Vertel authentieke en relevante verhalen met video’s

Wees in je storytelling vooral authentiek: vertrek vanuit echte verhalen over echte mensen die betekenis hebben in echte levens. Generieke, stereotiepe online verhalen, daar zit niemand op te wachten. Wat wel werkt? Relevant zijn, waar en wanneer je doelpubliek er nood aan heeft, zodat je verhaal betekenis krijgt in iemands leven. Nog beter: gebruik verhalen van je klanten zelf.

Een bedrijfsfilm krijgt kracht door storytelling

Waarom blijft geschiedenis beter hangen dan algebra? Waarom snappen kleine kinderen een wijze les beter als je er een beeldende uitleg omheen bedenkt? Simpel, vanwege de kracht van storytelling. Als je een verhaal vertelt, ziet de luisteraar meteen de situatie voor zich en legt hij verbanden. Je hebt een begin, midden en eind, die elkaar logisch opvolgen en daardoor makkelijk te onthouden zijn. Als je verhaal daarnaast ook nog eens herkenbare personages, problemen en emoties bevat, kan het de ontvanger ook nog eens echt raken. Allemaal dingen waaraan een ideale bedrijfsvideo zou moeten voldoen.

Van wat naar waarom

Wil je een klant ervan overtuigen dat hij jouw product moet gebruiken, dan is het in de meeste gevallen niet genoeg om slechts het product langs te laten komen en de belangrijkste, coolste features te tonen. Een klant wil niet weten wat hij kan kopen, maar waarom hij het zou moeten kopen. Waarom zou hij jouw product in zijn leven kunnen gebruiken? Kom met een goed verhaal, een behoefte waarin jouw product voorziet, een levensstijl waarin jouw product precies past, en je hebt de belangstelling van de kijker.

Je bedrijf wordt menselijk

Ook mooi van het gebruiken van een verhaal: je product en bedrijf krijgen een gezicht. Het is niet langer een onpersoonlijke organisatie die alleen maar producten over de consument heen stort, maar een bedrijf met een geschiedenis, doelen, problemen en successen. Een bedrijf met een visie, dat opgericht is en gerund wordt door echte mensen zoals jij en ik.

Een bedrijfsfilm waarin deze aspecten naar voren komen overtuigt veel beter dan een video waarin alleen producten, kenmerken en cijfers te zien zijn.

Waarom storytelling in jouw bedrijfsfilm?

Storytelling is de beste manier om jouw boodschap te verpakken. Wat je ook maar te communiceren hebt: met een verhaal wordt het overzichtelijker én krachtiger.

Uiteindelijk zal jouw product niet zo gek veel verschillen van dat van andere merken. Als jij dan menselijker overkomt dan je concurrenten of meer emotie weet over te brengen, is dat een groot pluspunt.

Met een verhaal kun je de kijker een goed gevoel meegeven en het idee dat jouw producten wat toevoegen in zijn leven. Veel meer dan dat heb je niet nodig.

Een voorbeeld van storytelling in een bedrijfsfilm


Videosteels