Storytelling bedrijfsvideo’s

stronger together

Reclamebureau Bergen op Zoom

01Een bedrijfsfilm met storytelling

Waarom blijft geschiedenis beter hangen dan algebra? Waarom snappen kleine kinderen een wijze les beter als je er een beeldende uitleg omheen bedenkt? Simpel, vanwege de kracht van storytelling. Als je een verhaal vertelt, ziet de luisteraar meteen de situatie voor zich en legt hij verbanden. Je hebt een begin, midden en eind, die elkaar logisch opvolgen en daardoor makkelijk te onthouden zijn. Als je verhaal daarnaast ook nog eens herkenbare personages, problemen en emoties bevat, kan het de ontvanger ook nog eens echt raken. Allemaal dingen waaraan een ideale bedrijfsvideo zou moeten voldoen.

vrijblijvend gesprek? klik

02De kracht van storytelling

Die vragen zijn voor elke organisatie, groot, klein of middelgroot, van belang om beantwoord te worden. Ben je een beginnend bedrijf of een groeiende multinational? Met de juiste inspiratie in je verhaal stel je een duidelijk kader. En kan je mensen zowel binnen als buiten je bedrijf inspireren. Dit leidt dan tot het gewenste gedrag naar je merk. Zo creëer je als merk de betrokkenheid, motivatie, trots en loyaliteit om als merkt te kunnen versterken.

Storytelling is de beste manier om jouw boodschap te verpakken. Wat je ook maar te communiceren hebt: met een verhaal wordt het overzichtelijker én krachtiger.

Uiteindelijk zal jouw product niet zo gek veel verschillen van dat van andere merken. Als jij dan menselijker overkomt dan je concurrenten of meer emotie weet over te brengen, is dat een groot pluspunt.

Met een verhaal kun je de kijker een goed gevoel meegeven en het idee dat jouw producten wat toevoegen in zijn leven. Veel meer dan dat heb je niet nodig.

03WHY, HOW, WHAT

Why:

Waarom doe je dit werk? Is dit waarin jij gelooft? Dit moet de drijfveer van jouw bedrijf zijn. Doe je het voor meer omzet? Besef je dan dat omzet geen doel is, maar een resultaat van jouw doel.

How:

Hoe ga jij jouw doel halen? Dit wordt hetgeen wat jou onderscheidt van de anderen. Jouw USP. Uit de ‘How’ komt een strategie voort.

What:

Ten slotte, wat ga je doen? Wat wordt er gedaan om je doel te behalen? Met welk product of welke dienst gaat je bedrijf dit doen? En wat is het resultaat?

Deze volgorde van Why, How, What houden we bewust aan. Een veel voorkomende fout is om van buiten naar binnen te beredeneren. Dit kan wel, maar de kans is groot dat je op lange termijn alsnog wordt ingehaald door de concurrentie die wél een drijfveer heeft. Je begint daarom altijd vanuit de kern van jouw bedrijf, oftewel de Why. Het voordeel van deze werkwijze is dat je met meer energie te werk gaat en dat je potentiële klanten overtuigt met je purpose in plaats van je product.

start je sessie hier

Branding Agency – Branding voor jouw merk

04Branding

Met de juiste branding maak je van je merk een totaalbeleving.  Met onze branding expertises geven we body and soul aan je merk. We zorgen dat het een stem heeft, zetten het mooi in de picture en bouwen er een boeiende story rond. We geven leven aan een sterk merk door uniformiteit in look and feel te realiseren.

05Brandbooks

Een brandbook is een persoonlijk boek. Het geeft de merkidentiteit weer en heeft strikte richtlijnen om de merkidentiteit over te brengen aan de consument. De digitale en fysieke raakvlakken tussen consument en merk dienen hetzelfde verhaal te vertellen en dezelfde gewenste emotie op te wekken.

06Storytelling

Skefdeluxe Insight Media realiseert en positioneert merken vanuit hun eigen overtuiging. Merken hebben een verhaal dat vertelt moet worden. Samen gaan we op zoek naar de WHY van jouw merk. We zorgen ervoor dat de gewenste emotie bij de consument opgewekt wordt tijdens aanrakingen met jouw merk.

Storytelling cinematic video's

Durf in de video open en eerlijk te zijn. Dat zal je kijker erg waarderen. Mensen houden van human interest en mooie verhalen. Vertel dus over de gebeurtenissen die je hebt meegemaakt.

07Laat jij zien wat je waard bent!

Jouw verhaal met beleving overbrengen, dat is vaak best lastig. Het voelt als een worsteling om jouw bedrijf onderscheidend te presenteren. Je zoekt een manier dat klanten overtuigt. Kies je dan voor een brochure, powerpoint of iets anders?

Om echt te overtuigen, kan je een bedrijfsfilm laten maken. Een bedrijfsfilm laat zien wat je waard bent op een manier die binnen komt. Met sfeervolle beelden en muziek. Dat maakt klanten enthousiast. En dat is de kracht van een bedrijfsvideo.

Met een bedrijfsvideo ontdek jij:

  • Hoe klanten reageren als je ze echt raakt
  • Hoe bewegend beeld jou ongekend sterk presenteert
  • Hoe jij klanten overtuigt met succesvolle video’s

Ontdek prijzen, voorbeelden en onze werkwijze en maak een afspraak!

Neem contact op!