Het belang van storytelling in een bedrijfsfilm

Het belang van storytelling in een bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm met storytelling kan een krachtig middel zijn om de boodschap van het bedrijf over te brengen op de kijker. Door het creëren van een emotionele connectie met de kijker, blijft de boodschap beter hangen en verhoogt het de betrokkenheid van de kijker bij het bedrijf. Daarnaast kan storytelling bijdragen aan het versterken van de merkidentiteit van het bedrijf. Storytelling is daarom een belangrijk onderdeel van een succesvolle bedrijfsfilm.

Waarom storytelling?

Een goed verhaal blijft hangen bij de kijker. Dit komt omdat ons brein verhalen beter kan onthouden dan losse feiten. Door het gebruik van storytelling in een bedrijfsfilm wordt de boodschap beter onthouden door de kijker en zal deze eerder overgaan tot actie.


Storytelling verhoogt de betrokkenheid van de kijker bij het bedrijf. Een verhaal kan emoties oproepen bij de kijker, zoals empathie of herkenning. Hierdoor zal de kijker zich meer verbonden voelen met het bedrijf en eerder geneigd zijn om een relatie aan te gaan met het bedrijf.


Een bedrijfsfilm met storytelling kan bijdragen aan het versterken van de merkidentiteit van het bedrijf. Door een verhaal te vertellen dat past bij de waarden en visie van het bedrijf, wordt het merk herkenbaarder en kan het zich onderscheiden van concurrenten.

Een goed video script is het begin van een goede bedrijfsvideo

Een video script is het verhaal dat je wilt vertellen in je video. Met een video script geef je de richtlijnen aan wat er in de video naar voren moet komen. Dit kan zo ver gaan en uitgebreid zijn als je wilt. Je kunt ervoor kiezen dat acteurs of collega’s letterlijk het script uit hun hoofd leren en woord voor woord reproduceren. Je kunt gebruik maken van een autocue of je geeft belangrijke punten in het script weer die sowieso aan bod moeten komen. Hoe de rest van de verhaallijn eromheen uitziet is, is dan aan de spreker van de video zelf.

Uiteraard kun je ook een interview houden waarbij je alleen de vragen in eerste instantie op papier zet en de geïnterviewde de vragen laat voorbereiden.

Alle vormen hebben zo hun voor- en nadelen. Door alleen doelstellingen op papier te zetten, moet je erg veel vertrouwen hebben in de spreker dat hij of zij ook daadwerkelijk het doel van de video aanhoudt. Daarom pleiten wij ook voor het schrijven van een zo compleet mogelijk video script. Daarnaast is het verstandig om het script meerdere malen hardop voor te lezen.

Bedrijfsfilm in Etten-Leur laten maken?

Een onderscheidende bedrijfsfilm laat je gewoon filmen door Skefdeluxe Insight Media. Het is makkelijk schakelen met een filmproducent in de regio.

Een bedrijfsfilm geeft een duidelijke impressie van jouw bedrijf. Er wordt getoond wat je bedrijf doet, wie de medewerkers zijn en hoe het er achter de schermen uitziet. Handig om (potentiële) klanten op afstand kennis te laten maken met jouw organisatie.

Vraag een kennismakingsgesprek aan, zonder verplichtingen!

Video steels brandmovie ALP Green Solutions Breda

Neem contact op voor een gratis gesprek!